Als je de krantenkoppen hebt gelezen, weet je misschien al dat wij een van de acht kleuterscholen in Gent zijn die sinds 2021 experimenteren met dit opmerkelijke initiatief. Wat begon als een gedurfd experiment, blijkt nu een fantastisch succes te zijn!

Stel je voor: elke middag zitten onze kleuters aan tafel, niet alleen om te eten maar ook om te ontdekken, te leren en samen te genieten. De leerkrachten moedigen aan tot proeven van nieuwe dingen, zoals een stukje witte vis. En weet je wat? Het werkt! De kinderen leren niet alleen over voeding, maar ze ontdekken ook nieuwe woorden.

Waarom zijn we hiermee begonnen? We koesteren al lang de droom on al onze kinderen een smaakvolle, gezonde warme maaltijd aan te bieden. Daarom zijn we deel gaan uitmaken van het project Lekkers op school van Stad Gent.

De resultaten zijn uiterst bemoedigend. We merken niet alleen een verschil in hoe vaak de kleuters op school aanwezig zijn, maar ook in hoe ze thuis met eten omgaan.

De voordelen zijn dus enorm. Onze kleuters groeien niet alleen op met gezonde eetgewoonten, maar ze ontwikkelen ook meer zelfstandigheid. Ze helpen bij het klaarzetten van de tafel en bij het afruimen. Daarboven is samen eten met de klasgenoten en de leerkracht natuurlijk ook zeer gezellig.

Ons project zal nog gesubsidieerd worden tot eind schooljaar 2024-2025. We zijn het OCMW en Stad Gent hier dan ook zeer dankbaar voor. We hopen dat dit project ook daarna verder gezet kan worden. En wie weet, misschien inspireren we de volgende Vlaamse regering om hier ook in te investeren.

Gratis maaltijden op school? Vlaamse onderzoekers zien vooral voordelen | VRT NWS: nieuws
[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]